Vartis з початку року відкрив чотири нових металоцентри на Західній Україні

Невдовзі компанія планує відкрити ще декілька філіалів на Івано-Франківщині та Закарпатті

Українська металотрейдингова компанія Vartis з початку 2024 року відкрила чотири нових металоцентри на Західній Україні. Про це йдеться у повідомленні на сторінці компанії в Facebook.

Цього року вже запрацювали філіали компанії у Надвірній (Івано-Франківщина), Сарнах (Рівненщина), Луцьку (Волинь), та Золочеві (Львівщина).

Невдовзі Vartis планує відкриття ще декількох металобаз на Івано-Франківщині та на Закарпатті.

У 2023 році компанія відкрила 7 нових металоцентрів. Представництва компанії з’явились у Черкасах, Зарванцях, Вінниці, Зарічанах, Львові, Бродах та Тернополі. В асортименті металобаз представлені листи, арматура, труби, швелер, катанка, дріт, сітка, кутики сталеві, смуги, коло, балка, квадрат, гіпсокартонні системи, ізоляція, цегла, цемент, покрівельні матеріали, інструменти та ін.

Нагадаємо, споживання металопрокату в Україні за підсумками 2023 року зросло більш ніж на 20% у порівнянні з 2022 роком. Основним трендом була активізація будівництва та відбудова інфраструктури, енергоукриттів та збільшення обсягів відбудови зруйнованого житла. Ще одна тенденція – значне збільшення притоку імпорту в Україну, особливо, листового металопрокату.

Українські металурги за минулий рік збільшили виробництво металопрокату на 0,4% у порівнянні з 2022 роком – до 5,37 млн т. Експорт металопродукції за 2023 рік становив 1,78 млн т, тоді як у 2022-му – 2,47 млн. Імпорт відповідної продукції за минулий рік сягнув 1,18 млн т, у 2022-му – 621,6 тис. т.