Світові ціни на брухт повернулися до зниження після двох тижнів зростання

За тиждень 11-18 липня котирування брухту на ринку Туреччини знизилися на $10 – до $400-408/т

Ціни на брухт марки HMS 1/2 на ринку Туреччини за тиждень 11-18 липня знизилися на $10 у порівнянні з попереднім тижнем – до $400-408/т. Таким чином, котирування брухту знову повернулися до зниження після двох тижнів зростання. До цього ціни брухту падали 13 тижнів поспіль із рівня $655/т.

Про це свідчить індикатор цін Kallanish.

Ціни на брухт у Туреччині трималися на рівні $410/т майже весь минулий тиждень, але в понеділок, 18 липня, впали. Торги на початку тижня обрушили стабільні, “святкові” ціни.

Стабільність котирувань протягом минулого тижня пояснюється святами в Туреччині. Торгівля залишалася неквапливою, а ціни – незмінними. Учасники ринку розраховували, що з 18 липня ціни можуть зрости, але цього не сталося.

Нещодавнє підвищення цін брухту було пов’язане зі значними обсягами продажу арматури турецькими заводами. Подальша ситуація на ринку вторинної сировини залежить також від попиту на арматуру та іншу металопродукцію.

Турецьким заводам таки доведеться закуповувати більше брухту на серпень, але цінового буму не очікується. Крім того, високий попит на брухт на інших ринках, імовірно, підтримає імпортні ціни в Туреччині.

Уже на початку поточного тижня експортерам довелося скоригувати робочий рівень цін до $400/т через тиск турецьких покупців. Таким чином, з ринку відсіялися постачальники з Великої Британії, ЄС та країн Балтії. На відповідні ціни згодні продавці із США.

При цьому відзначається низький приплив брухту на турецькі верфі, тому надлишку сировини не зазначається, що може будь-якої миті вилитися в зростання цін.

Як повідомляв GMK Center, ціни на брухт у Туреччині за тиждень 4-11 липня збільшилися на $30 у порівнянні з попереднім тижнем – до $410/т. Котирування брухту зростали вже другий тиждень поспіль після 13-тижневого зниження, коли ціни падали з рівня $655/т.